Blog Yazarları Neden Pinterest Kullanmalı?

Blog Yazarları Neden Pinterest Kullanmalı?

Eğer kaleminize güveniyorsanız ve insanların okumasını istediğiniz fikirlere sahipseniz o zaman blog yazarlığı tam da size göre! Fikirlerinizi dünyanın dört bir yanındaki insanların okuması için paylaşabileceğiniz bir blog hesabı ile yalnızca takipçilerinizi arttırmakla kalmaz aynı zamanda ortaya koyduğunuz kaliteli işler ile yaptığınız işleri de insanlara sergileyebilirsiniz. Özellikle çevirmenler, içerik yazarları, fotoğrafçılar ve diğer serbest meslek türleri ile ilgilenen kişiler için büyük bir avantaja sahip olan blog yazarlığı hem eğlenceli bir uğraş hem de yaptığınız işi tanıtmak için harika bir yöntemdir. Elbette, blog yazarlarının da daha fazla okuyucuya ulaşmak gibi bir gayesi olduğundan bloglarını tanıtmak için farklı yollara başvururlar. Her ne kadar çok farkında olunmasa da Pinterest de blogunuza daha fazla takipçi kazanmak için harika bir platformdur. Eğer blog yazarları neden Pinterest kullanmalı merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Pinterest’in Faydası Nedir?

Günümüzde, özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, görselliğe verilen önem de büyük oranda artmıştır. Pinterest’in en büyük faydalarından birisi görselliğe önem veren kişilere ulaşma imkanıdır. Çoğu sosyal medya platformunun aksine Pinterest yalnızca görsel odaklı bir sitedir. Instagram gibi fotoğrafların ön planda olduğu bir platformda dahi yazılı metinlerin önemi büyük iken Pinterest’te sadece görseller yer alır. Bu durum ilgi çekici görseller ile Pinterest üzerinden daha fazla takipçiye ulaşma imkanı sağlar.

Elbette, Pinterest’in görsellik yönüyle ön plana çıkan bir platform olmasının en büyük faydası görseller ile insanların ilgisini çekerek sizi takip etmelerini sağlamaktır. Pinterest üzerinden yaptığınız paylaşımlar ile farklı bir platformdaki hesabınızı ya da blog hesabınızı daha fazla kişinin takip etmesini sağlayabilirsiniz.

Blog Yazarları Neden Pinterest Açmalı?

Blog yazarları, genel olarak blog gönderilerini görseller ile süslerler. Böylece, uzun yazılar ile okuyucuları sıkmak yerine görsellik ile gönderileri zenginleştirirler ve okuyucularının yorulmasını da önlerler. Eğer siz de bir blog yazarıysanız o zaman Pinterest’i kullanarak blogunuza daha fazla takipçi çekebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey blog sayfanızdaki gönderilerin kapak resimlerini Pinterest’e kısa bir açıklama ile eklemek ve insanların ilgisini çekmek. Kapak fotoğrafınız eğer içerik ile ilgili yeterli bilgiyi veriyorsa bu durumda daha fazla kişi gönderinize göz atacaktır.

Yapabileceğiniz bir diğer şey ise gönderinizle ilgili bazı görselleri Pinterest’e eklemektir. Örneğin, Türk mutfağı ile ilgili bir gönderiniz varsa Pinterest’te Türk yemeklerini içeren bir liste oluşturabilir ve buradaki görsellerden blog sayfanıza link verebilirsiniz.

Daha Fazla Takipçi Nasıl Kazanılır?

Sosyal medya ağları üzerinden daha fazla takipçi kazanmanın sırrı her zaman daha fazla platforma yayılmaktır. Elbette bir platform üzerinden aktif olmak daha kolay yönetim imkanı sunsa da daha fazla platform daha geniş kitle demektir. Üstelik, farklı platformlardaki hesaplarınızın eşzamanlı kontrolünü daha rahat bir şekilde sağlamak için SMM Panel gibi araçlardan da faydalanabilirsiniz.

Üye girişi
Servisler
Blog