Telegram Neden Arka Planda Kamera ve Mikrofonu Kullanıyor?

Telegram Neden Arka Planda Kamera ve Mikrofonu Kullanıyor?

Telegram uygulaması özellikle uygulamada arama yapılırken, video kaydedilirken ya da sesli ve görüntülü mesaj kaydederken uygulamanın arka planda küçültüldüğü bölümde arka planda mikrofonu kullanabilmektedir.

Bazı özellik ve marka telefonlarda izin monitörleri yanlışlık ile Telegram uygulamasının arka planında kameraya erişim istediğini kullanıcılara bildirilebilmektedir. Bu da uygulamanın kamera hakkında bilgi istediğinde meydana gelen bir durumdur.

Kamera bilgisi de ek düğmesine dokunulduğunda ya da bir video mesajı kaydedilmeye başlandığında uygulama tarafından kullanıcıdan istenmektedir. Bu aşamayı yapan ve uygulamayı hızlı biçimde kapatan kullanıcılarda da uygulama arka planda olduğunda kamera ve mikrofon eş zamansız olarak çalışmayı deneyebilmektedir.

Bununla birlikte Telegram uygulamasında herkes Telegram’ın açık kaynak kodunu kontrol edebilmektedir. Bu sayede de Telegram’ın tüm bu uygulamaları ve yöntemlerinden haberdar olabilmektedir.

Telegram’da Hassas Bilgiler Nasıl Kaldırılır?

Telegram’da bazı hassas bilgiler çeşitli sebepler ile kaldırılmak istenebilmektedir ve bu sebepler arasında özellikle telefon çalınma durumları önemli bir yer tutmaktadır. Genel olarak hırsızların çoğu çalınan telefonda SIM kartını hemen atmaktadır ve bu şekilde telefonun bulunması da zorlaşabilmektedir.

Bu sebeple de küçük hırsızlık durumlarında Telegram için verilerde çok fazla risk bulunmamaktadır. Yine de cihazdaki veriler hakkında endişelenmek durumunda çeşitli sebepleri olan kullanıcılar ve diğer cihazdaki oturumu kapatamayan kullanıcıların Telegram ile iletişime geçmesi de önemlidir. Bu konuda Telegram’da Apple, ios ve Android işletim sistemlerinde farklılıklar da bulunabilmektedir.

Kullanıcılar Telegram uygulamasında diğer cihazlarının en az bir tanesinden oturum açtılar ise Telegram hesaplarını silebilmektedirler. Etkin olmayan Telegram hesaplarının da varsayılan ayar olan 6 aylık bir süre sonunda otomatik olarak kendini yok etmesi bu konuda kullanıcılara avantaj sağlayan bir durum olarak da görülmektedir.

Telegram’da Bir Gruba Yönetici Atanabilir Mi?

Telegram uygulamasında bir gruba yönetici atanabilmektedir. İos ve Android telefonlarda bu farklılık gösterebilmektedir.

İos telefonlarda grup bilgisine giriş yapıldıktan sonra “Düzenle” ve ardından “Yöneticiler” kısmına giriş yapılması gerekilmektedir. Android telefonlarda ise grup bilgisine gidilmeli, kalem simgesine tıklanmalı ve yöneticiler kısmına girilmelidir.

Bahsedilen bu bölümlerden Telegram’da yönetici ayarları yapılabilmekte ve bir gruba yönetici de atabilmektedir.

 

Üye girişi
Servisler
Blog