Telegram’da İfadeler Nasıl Kullanılır?

Telegram’da İfadeler Nasıl Kullanılır?

Telegram uygulamasında ifadeler ve ifade önerileri önemli özelliklerin arasında yer almaktadır. Kullanıcılar uygulama içerisinde sohbet bölümlerinde ifadeleri yoğun olarak kullanabilmektedir. Bu yüzden de Telegram’da ifadelerin kullanımı hakkında birçok soru da ortaya çıkabilmektedir.

Telegram uygulamasında ifadeler genel olarak sohbet içerisinde kullanıcıların his ve duygularını belirtebilir ve betimleyebilir. Bu anlamda Telegram uygulamasında ifade kullanımı birçok kullanıcının da yoğun ilgisini çekebilmektedir.

Telegram uygulamasında alakalı ifade önerileri almak için uygulamada giriş alanına bir kelime yazmak gerekmektedir. Bununla birlikte de ayrıca “:kalp” gibi ifade aramasını açmak için ise “:” ve ardından da anahtar kelime yazılabilmektedir. Bu şekilde kolay bir biçimde alakalı ifadeler bulunabilmektedir.

Bu arayüzü kullanılarak da kullanıcılar kendi dillerindeki ifadeler için eksik anahtar kelimeleri önerebilmektedir. Bu da Türkçe önerileri açabilecektir ve bu sebeple de sol kısımdaki menüden dil ayarları değiştirmek gerekebilmektedir.

Telegram’da Kullanıcı Adı Alınmış Diyorsa Ne Yapılabilir?

Telegram’da kullanıcı adları, uygulamada ilk kullanan alır mantığı ile dağıtılmaktadır ve kullanıcılar belirli kullanıcı adlarına bu yüzden sahip olamayabilmektedirler. Bu yöntemde de kullanıcıların karşısında “Kullanıcı Adı Alınmış” uyarısı çıkabilmektedir.

Telegram uygulamasında bir hesabın birden fazla kanal ve bot kullanıcı adı kaydedebilmesi sebebiyle de kullanılmayan bot ve kanallara atanan kullanıcı adlarının yanı sıra açıkça işgal edilen kullanıcı adlarını da geri çağırma hakları Telegram üzerinde saklı tutulmaktadır.

Bu sebeple de Telegram’da eğer kullanıcılar “Kullanıcı Adı Alınmış” uyarısı ile karşılaşırlarsa, bir kullanıcı adını istemek için uygulama üzerinde “@Username_bot” ile iletişime geçebilmektedir.

Telegram’da Veriler Nasıl Şifreleniyor?

Telegram’da veriler konusunda şifreleme ve gizlilik hakları da kullanıcıların merak ettiği unsurların arasında yer almaktadır. Telegram, iki kat güvenli şifrelemeyi desteklemektedir. Uygulamada sunucu ve istemci şifrelemesi bulut sohbetlerinde kullanılmaktadır.

Bu aşamada da uygulamada gizli sohbetler de ek bir istemci şifrelemesi şifreleme katmanı kullanılmaktadır. Türü ne olursa olsun tüm veriler de aynı şekilde şifrelenmektedir. Bu türde metin, medya ya da dosya türleri yer alabilmektedir.

Telegram’da verilerin şifrelerin şifrelenmesi 256 bit simetrik AES şifreleme, 2048 bit RSA şifreleme ve Diffie-Hellman güvenli anahtar değişime dayanmaktadır. 

Sign in
Services
Blog