SoundCloud Kullanım Şekli Nasıldır?

SoundCloud Kullanım Şekli Nasıldır?

SoundCloud, 2007 yılında İsveç’te kurulmuş olan çevrimiçi bir ses akış ve müzik platformudur. SoundCloud sayesinde müzisyenler ve dinleyiciler bir araya gelebilmektedir. Bu uygulama ile dinlediğiniz müzik hakkında yorum bırakabilir ve müziği dinleyecek olan herkesin yaptığınız yorumu görmesini kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Bu durum kullanıcıların birbirleri ile etkileşim halinde olmasına olanak vermektedir.

SoundCloud platformunu kullanabilmek için öncelikle uygulamayı cihazınıza indirmeniz gerekmektedir. İndirme işlemini tamamladıktan sonra uygulamayı açarak e-posta adresinizle bir hesap oluşturabilir veya Facebook, Google ve Apple kimliğinizle hızlıca oturum açabilirsiniz. Oturum açma işleminin ardından ise karşınıza gelen ekranda sağ üst kısımda bulunan adınıza tıklayarak profilinizi düzenleyebilirsiniz.

Profil ekranınızda ismini değiştirebilir ve profil resmi yükleyebilirsiniz. Ayrıca bir biyografi ekleyerek kendinizi tanıtmanız da mümkündür. Bu işlemlerin ardından değişiklikleri kaydederek uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz. SoundCloud kullanımı son derece basit bir uygulamadır.


SoundCloud Ücretli Midir?

SoundCloud, ücretsiz olarak kullanıldığında pek çok özelliği sizlere sunmakta fakat platformda Premium abonelik satın aldığınızda çok daha fazla özelliğe erişme imkanı yakalamanız mümkündür. Yani platform hem ücretli hem de ücretsiz bir şekilde kullanılabilmektedir. Uygulamanın ücreti ne yazık ki Türk Lirasına göre ayarlanmamıştır. Yani bu uygulamaya ücret ödemek istiyorsanız Euro üzerinden ödeme yapmanız gerekmektedir.

SoundCloud Pro abonelik aylık 8,25 Euro değerindedir. Ücretli üyelik kullananlar sınırsız yükleme süresine ulaşabilmekte ve gelişmiş dinleyici verilerini elde edebilmektedir. Bu paket aracılığıyla ayrıca ses eklentilerine de sahip olmanız mümkündür. Parkur değiştirirken ise istatistiklerinizi kaybetmezsiniz.


SoundCloud’da Neler Yapılabilir?

SoundCloud ile yapabileceğiniz pek çok şey bulunmaktadır. Keşfet sayfası ile yeni müzikler keşfedebilir ve arama çubuğu ile dilediğiniz müziği aratıp dinleyebilirsiniz. Beğendiğiniz parçalara yorum da yapabileceğiniz bu platformda beğeni gibi etkileşimler vermeniz de mümkün hale gelmektedir.

SoundCloud’da beğendiğiniz parçaları oynatma listesine ekleyerek kendi listenizi oluşturmanız mümkündür. Bu sayede beğendiğiniz müzikleri tek çatı altında toplayabilirsiniz. Ayrıca bu platform sayesinde dilediğiniz sanatçıları takip ederek yeni parçalara anında ulaşabilirsiniz. Tüm bu özellikler SoundCloud platformunun milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmasını sağlamaktadır.


SoundCloud Başka Hangi Özellikleri Sunar?

SoundCloud; WAV, AIFF, FLAC ve ALAC formatlarını destekleyerek dinleyicilerin kaliteli sese ulaşabilmelerini sağlamaktadır. Platform ayrıca MP2, MP3, OGG, AAC, AMR ve WMA formatları da desteklemektedir. Yüklenecek her içeriğin en fazla 4 GB boyutunda olması gerekmektedir. Bit derinliği 16 bit, örnekleme hızı ise 48 kHz olarak önerilmektedir. Bunlar dikkate alındığında çok daha kaliteli sesler elde edilebilmektedir.

SoundCloud Türkçe dil desteğine sahip olmadığı için Türkiye’de yaygın olarak kullanılmamaktadır. Eğer platformu tarayıcıdan kullanırsanız Google Translate eklentisi ile Türkçeye çevirmeniz mümkündür. Mobil platformlarda ise Türkçe dili destekleyen APK dosyaları kullanılabilmektedir. Siz de SoundCloud platformuna kaydolarak birbirinden güzel parçaları dinleyebilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Sign in
Services
Blog